Hasznos információk

MIT VIGYEK MAGAMMAL?

Repülőút esetén általában 20 kg csomagot (WizzAir járatokon 32 kg) lehet pótdíjmentesen feladni. Angliában általában elég olcsó a ruházkodás, illetve a műszaki cikkek. Mivel az időjárás meglehetősen változékony, ezért mindenféle hőmérsékletre készülni kell, de ne vigyük magunkkal az egész ruhatárunkat! Szükség lesz GPS-re vagy részletes London térképre (London A-Z) – ez utóbbit célszerű Londonba beszerezni, kártyafüggetlen mobiltelefonra, esernyőre, szótárra, hálózati átalakítóra. Ezek az eszközök természetesen Londonban is megvásárolhatóak, nem feltétlenül drágábban, mint itthon.

Célszerű vákuumzacskókba  pakolni, mert így sokkal több ruha befér a bőröndbe.

MIT NE VIGYEK MAGAMMAL?

Nem érdemes magunkkal vinni túl sok helyet foglaló ruhaneműt, élelmiszert, takarót vagy párnát (a szükséges dolgokat ott is meg tudod venni). Ne vigyünk továbbá túlzottan törékeny dolgokat, a repülőúton jó eséllyel megsérülhetnek. Tisztálkodási szerek, élelmiszerboltban kapható tömegcikkek hasonló vagy olcsóbb áron Angliában is megvásárolhatóak.

HONNAN TUDOM, HOGY LEGÁLISAN DOLGOZOM -E?

Angliában a munkáltatók többsége banki átutalással ad fizetést. Minden fizetéskor külön fizetési íven igazolják a fizetés összegét. Ha valaki kap a munkáltatójától ilyen fizetési ívet (payslip), biztos lehet abban, hogy be van jelentve, azaz legálisan alkalmazzák. FIGYELEM! Ha valaki hazatér, a levont és kifizetett adót vissza lehet igényelni!
További információ: www.taxback.com

Comments are closed.